torstai 15. marraskuuta 2012

Neuvolalääkäri

Nyt sitten käyty viimeisessä neuvolalääkärissäkin. Arvasinkin jo etukäteen, kaikki paikat kiinni ja kiinteät. Viimeraskaudessa ihan sama, vaikka harkkasupistuksia ollut sieltä viikolta 20 alkaen niin ne on niin pieniä ja tehottomia ettei niistä oo ollu ees paikkoja pehmittämään! Oisin toivonu, että ois ees kaula lyhentyny ja vaikka pehmenny vähän, ois toivoa ees vähän, että vauva saattais lähtä tulee aikasemminkin sieltä ; ) No, onhan tässä toki aikaa ja supistukset voi voimistua ihan tosta noin vaan. Lääkäri laitto nyt sitten sairaalaan sen synnytystapa-arvio lähetteen, ajan pitäis paukahtaa postilaatikosta tuossa viikon sisään. Siellä sitten tosiaan käsittääkseni ultralla tehdään ihan painoarvio ja lääkäri kattoo kohdunsuun tilanteen vielä ja punnitaan sitä mikä olisi paras tapa synnyttää. Kovasti toivon alatiesynnytystä, mutta jotenkin vähän jänskättää se, että meneekö kaikki niinkuin pitääkin! Salaa toivon jotain syytä vähän aikaistetulle käynnistykselle, mutta tuskin sellaista on. On muuten niin touhukas tämä vauva, joka kerta kun sitä käydään kuuntelemaan niin sykkeet on ihan mahottomia, tänäänkin oli "vaivaiset" 170 : D Ennenkuin sitten vähän hidasti melskaamista ja syke rauhottui.

Olin siis likan kanssa hoitovapaalla, jään 20. päivä äitiyslomalle ja sitä ennen oli pidettävä pakollinen vuosiloma 15 päivää. Tänään sitten tupsahti tilille eka kunnon "palkka" loma-ajalta ja sain maksettua kaikkea rästiin jäänyttä ja vähän hyviteltyä miehelle kun on joutunut maksamaan minunkin osaa lainanlyhennyksistä, maksoin sitten kokosumman tänään itse : ) Kyllä olo on kuin miljonäärillä kun kerrankin tuli rahaa niin, että sitä jäi jopa omaksi iloksi ja "törsättäväksi" eikä kaikki mennyt pakollisiin maksuihin ja ruokaostoksiin. Jos vertaa, että on tottunut siihen huimaan 300 ja rapiat olevaan kotihoidon tukeen + hoitolisään.... Jolla ei oikeesti elätä perhettä ja ruoki 3 koiraa. Sain ostettua "kalliit" erikoissapuskat koirallekin eläinlääkäristä, kun ei oo yksinkertaisesti ollut varaa on se joutunut syömään Royal Caninin mini adulttia, vaikka pitäisi olla herkän vatsan ell-ruokaa. Samoin tilasin vanhimmalle koiralleni ensi maanantaiksi silmälääkärin, sielläkin ois kontrollissa pitäny käyä jo ajat sitten ja silmät on selvästi samentuneet ja se ei enään nääkkään samalla tavalla kuin ennen, on tässä viimeviikkojen aikana ruvennut hakkaamaan päätään milloin mihinkin ja törmäilemään kun ei enää näe niin tarkasti. Mutta maanantaina onneksi päästään taas näytille ja kattotaan jatkosuunnitelmaa : )

Huomenna käydään hakemassa kirpputoripalstalta bongaamani pinnasänky joka maksoi vaivaiset 15e. Neiti ei vielä taida tuota lastensängyssä nukkumista joten se tarvitsee vielä ton pinnasängyn, joten oli pakkorako hankkia vauvalle sitten toinen. Kun neiti vapauttaa tuon "hyvän" sängyn niin myyn tämän toisen varmaan pois tai laitan varuiksi varastoon. Varasänkynä kuitenkin menee täysillä vaikka kuulemma vanha onkin. Eipä ainakaan hinnalla pilattu! Sitten on vielä ongelmana ja päänvaivana ne rattaat/vaunut. Päädyin kuitenkin siihen, että ne tuplarattaat ois ehkä kuitenkin vielä tarpeelliset kun neiti ei pitkää matkaa jaksa kuitenkaan kävellä, joten on sitten paikka mihin hänetkin napata kyytiin. Etsin siis kotiin tänne ihan lenkeille ja kävelyille sopivia isorenkaisia käytettyjä tuplia. Yksiä olin jo tori.fissä katsellut ja ajattelin, että kun saan rahaa niin voisin niistä soittaa. No sitten kun käyn niitä kattomaan että vois ostaa niin ne oli just sieltä poistunu. Sitten muistin, että yhdellä tuttavallani oli Carena double swingit kovalla kopalla ja sadesuojalla myynnissä, no ne oli just vajaa viikko sitten menny... Että niin meikäläisen tuuria : D Ei auta kun jatkaa etsimistä!

Nyt lähden herättämään neitokaista päiväunilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti